Sterkte toewensen

De beste manier om je steun voor iemand te tonen, is vaak door er gewoon te zijn. Maar als je een stap verder wilt gaan, kan het sturen van een kaartje echt een verschil maken. Een kaart met een oprechte boodschap kan de ontvanger de kracht geven om door te gaan. In moeilijke tijden is het belangrijk om te weten dat we niet alleen zijn. Een ondersteunend bericht van een vriend of geliefde kan het verschil maken.

Sterkte toewensen

Wanneer gebeurt het / welke situaties?

Er zijn allerlei moeilijke situaties die het sturen van een ondersteunende kaart rechtvaardigen. Misschien maakt je vriend of vriendin een moeilijke tijd door op het werk, of hebben ze net een persoonlijk verlies geleden. Misschien hebben ze te maken met een ziekte, of worstelen ze met angst of depressie. Wat de situatie ook is, als je denkt dat je vriend wat steun kan gebruiken, is een kaart een geweldige manier om te laten zien dat je om hem geeft.

Na een begrafenis kan het bijvoorbeeld moeilijk zijn om te weten wat je moet zeggen tegen iemand die rouwt. Een kaart met een eenvoudige boodschap van steun kan de ontvanger laten weten dat hij niet alleen staat in zijn verdriet. In tijden van ziekte kan een kaart voor motivatie en hoop zorgen.

Na een operatie of ongeval kan een kaart uw steun en zorg tonen. Een beterschapskaart met een vrolijke boodschap kan de ontvanger helpen om zich positief te voelen tijdens zijn herstel. Een kaart kan ook een geweldige manier zijn om de persoon te laten weten dat je aan hem/haar denkt. Als u niet persoonlijk langs kunt komen, is een kaart een mooie manier om uw steun van een afstand te tonen.

Wat te schrijven?

Het belangrijkste is om oprecht te zijn. Schrijf vanuit het hart en laat je vriend(in) weten dat je er voor hem of haar bent. Houd het positief en vermijd alles dat als negatief of veroordelend kan overkomen. Zorg ervoor dat u niets zegt waardoor de ontvanger zich slechter gaat voelen. Als je niet zeker weet wat je moet zeggen, kan een simpele 'aan jou denken' voldoende zijn.

Welke uitstraling heeft de kaart?

Het uiterlijk van de kaart is niet zo belangrijk als de boodschap binnenin. Wil je echter een kaart met een bepaalde uitstraling kiezen, dan zijn er tal van mogelijkheden. U kunt kaarten vinden die speciaal zijn ontworpen voor verschillende gelegenheden, of u kunt een blanco kaart kiezen en uw eigen bericht schrijven. Er zijn ook veel online bedrijven waarmee u uw eigen kaart kunt ontwerpen en personaliseren.

Wanneer verzenden?

Er is geen "juist" moment om een ondersteunende kaart te sturen. Als je denkt dat je vriend wat steun kan gebruiken, aarzel dan niet om een kaartje te sturen. Vermijd echter het te snel verzenden van een kaart na een moeilijke gebeurtenis, omdat de ontvanger misschien niet klaar is om deze te lezen. Als u niet zeker weet wanneer u de kaart moet verzenden, wees dan voorzichtig en wacht een week of twee voordat u de kaart verzendt.

Het verzenden van een ondersteunende kaart is een geweldige manier om uw zorg en bezorgdheid te tonen voor iemand die een moeilijke tijd doormaakt. Een simpele boodschap kan het verschil maken in de wereld. Dus als je iemand kent die wel wat steun kan gebruiken, schroom dan niet om diegene een kaartje te sturen. Het is misschien wel het beste wat je ooit hebt gedaan.

Hier zijn enkele ideeën voor dingen die u op een ondersteunende kaart zou kunnen schrijven:

 • Ik ben er voor je, wat er ook gebeurt.
 • Ik denk aan je en ik hoop dat het snel beter gaat.
 • Je bent hierin niet de enige, ik zal er bij elke stap voor je zijn.
 • Dit is een moeilijke tijd, maar je bent sterk en je kunt er doorheen komen.
 • Ik weet dat dingen nu onmogelijk lijken, maar ik beloof dat het beter zal worden.
 • Het zal een tijdje moeilijk zijn, maar je bent niet de enige. Ik ben hier voor jou.
 • Ik kan dit misschien niet oplossen, maar ik kan mijn steun en liefde bieden.
 • In tijden als deze kunnen we elkaar alleen maar steunen. Ik ben hier voor jou.
 • Weet alsjeblieft dat ik om je geef en dat ik er voor je ben als je me nodig hebt.
 • Ik stuur je veel liefde en positieve gedachten.
 • Ik hoop dat deze kaart je op een betere plek vindt.
 • Sterkte toegewenst in deze moeilijke tijd.
 • Bidden voor je kracht en genezing.
 • Je liefde en helende energie sturen.
Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Alle blogcategorieën
Bekijk deze artikelen dan ook eens