Kinderen

Wanneer er wordt gekeken naar kinderen en kaarten, dan zul je zien dat deze een stuk eenvoudiger zijn, maar wel veel rijker in kleuren, stijlen en dergelijke. Gecombineerd met de simpelheid kun je een kind laten glinsteren door een eenvoudige kaart. 

Laten we wel voorop stellen dat een cadeau de meeste aandacht gaat krijgen, maar een kaart blijft een zeer leuke toevoeging om alsnog een persoonlijke boodschap te geven. Kinderen hebben in dit opzicht ook een andere psychologie en zullen de boodschap in eerste instantie ook niet doorhebben. Wees dus niet te uitgebreid met tekst schrijven en wees kort, maar wel krachtig. Een gebaar zegt voor een kind al meer dan genoeg. De kans dat ze de tekst niet eens onthouden is doorgaans groot. 

Kinderen

De kaart

Een kinderkaart maken / schrijven kan door verschillende kenmerken toe te passen. Hieronder vind je kenmerken die belangrijk zijn om kinderlijk te houden. 

Tone of Voice

De tone of voice van een kinderkaart moet leuk en vriendelijk zijn. Het moet gemakkelijk te lezen en te begrijpen zijn. De woorden moeten eenvoudig en gemakkelijk uit te spreken zijn. Als het teveel moeite kost voor een kind om uit te spreken, zal de kaart ook minder leuk zijn. Probeer simpele woorden te gebruiken die de kinderen al kennen en vermijd dure woorden. 

Ontwerp

Het ontwerp van een kinderkaart moet kleurrijk en opvallend zijn. Het moet de aandacht van een kind kunnen trekken. Het ontwerp moet ook eenvoudig zijn, zodat het gemakkelijk te begrijpen is. Een ontwerp met leuke kleuren, dieren of een foto van het kind is doorgaans een goede aandachtstrekker. 

Stijl

De stijl van een kinderkaart kan van alles zijn, van traditioneel tot modern. Je kunt kaarten vinden met stripfiguren, dieren, bloemen of andere ontwerpen. De stijl van prinsessen zul je nauwelijks vinden bij jongens en een actiefiguur zul je nauwelijks vinden bij meiden. Je ziet altijd dat ze in deze periode nog strikt in hun eigen cultuurwereld leven. Al is dit niet altijd het geval en kunnen ook meisjes kiezen voor jongens dingen en visa versa. Denk in ieder geval altijd na welke keuze de kinderen willen en neem dit mee met het besluit. 

kleur

Kinderkaarten zijn er in veel verschillende kleuren. Je kunt kaarten vinden die felgekleurd of meer ingetogen zijn. Het ligt doorgaans aan het kind hoe de kaart eruit ziet. Kleur is daarbij wel een van de factoren die leven geeft aan de kaart. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de lievelingskleur van het kind. Dit werkt altijd zeer goed of kies de kleur die bij hun doelgroep past. 

Thema

Het thema van een kinderkaart kan van alles zijn, van sport tot prinsessen. Er zijn eindeloze mogelijkheden als het gaat om het kiezen van een thema. Het thema is wederom een belangrijke keuze, omdat dit ervoor kan zorgen of de kaart top of flop is. Bij een verkeerde keuze kan het kind de kaart verkeerd opvatten en niet leuk vinden. Wanneer dit gebeurd, dan is het ook zeer moeilijk om dit goed te maken. Het is belangrijk dat het kind de kaart leuk gaat vinden. Anders moet het gegeven cadeau wonderbaarlijk zijn om het nog eens goed te maken met het kind. 

Verhaal

Een kinderkaart kan een verhaal vertellen. Dit kan een leuke manier zijn om het kind te leren over verschillende feestdagen of evenementen. Veel kaarten hebben een kort verhaal op de achterkant dat je kind kan lezen. Je kunt zo ook een ander verhaal vertellen dat een levensles kan zijn of ervoor zorgt dat een kind zich gaat ontwikkelen. Denk aan respect hebben voor anderen of in deze richting. 

Toevoeging

Voordat je de kaart geeft met bijhorende cadeaus moet je altijd in je  hoofd houden dat het gaat om een kind. Ze zijn doorgaans nog in ontwikkeling van hun leven en zullen niet in staat zijn om alles te snappen. Bij hun draait het voornamelijk om, om het zien van de cadeaus en deze te mogen gebruiken. Wees altijd positief en zorg dat het kind ieder jaar weer verrast wordt. 

Dit kun je dus altijd doen door een cadeau toe te voegen aan de kaart. In combinatie sta je altijd sterker en is de kans veel groter dat het kind je geweldig gaat vinden. 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Alle blogcategorieën
Bekijk deze artikelen dan ook eens