Halloween

Halloween is een feestdag dat gevierd word op 31 oktober en staat voornamelijk in van het herdenken van de doden. Hierdoor is het thema ook vaak griezelig en zul je vaak de pompoenen tegenkomen, die helemaal gekerfd zijn tot gezichten. De twee kleuren die centraal staan tijdens Halloween zijn Oranje en Paars. Het is een feest waarbij diverse activiteiten gedaan worden. Van het verkleden tot griezelige films kijken. 

Halloween

Wat is Halloween?

De geschiedenis van Halloween gaat duizenden jaren terug. Het wordt verondersteld te zijn ontstaan met het oude Keltische festival van Samhain. Op deze dag zouden de grenzen tussen de levenden en de doden vervaagd zijn en zouden mensen zich verkleden in kostuums om te voorkomen dat ze door de geesten werden herkend.

Tegenwoordig wordt Halloween op veel verschillende manieren gevierd. In diverse landen is het gebruikelijk dat kinderen trick-or-treat gaan en dat volwassenen verkleedfeestjes bijwonen. Op de Halloween avond versieren mensen hun huizen vaak met jack-o'-lanterns (pompoenen met gezichten die licht geven), heksen en andere spookachtige versieringen.

Halloween tradities

Er zijn veel populaire tradities in verband met Halloween. Een van de meest populaire is het snijden van pompoenen in jack-o'-lanterns. Deze traditie zou zijn oorsprong hebben in Ierland, waar mensen rapen in lantaarns kerven om boze geesten af te weren.

Een andere populaire traditie is het maken van Halloween maskers. Dit gaat terug tot de oude Kelten, die maskers van dierenhuiden droegen om zich als dieren te vermommen. Tegenwoordig dragen mensen vaak in de winkel gekochte of zelfgemaakte Halloween maskers.

Een derde populaire traditie is trick-or-treating. Op Halloween avond verkleden kinderen zich in kostuums en gaan ze van deur tot deur om snoep te vragen. Deze traditie zou zijn oorsprong vinden in de oude Keltische praktijk om eten en drinken achter te laten voor de geesten van de doden.

Halloween symbolen

Er zijn veel populaire symbolen geassocieerd met Halloween. Een van de meest populaire is de jack-o'-lantern. Dit is een pompoen die in een lantaarn is uitgehouwen en er wordt gezegd dat het de ziel van een dode vertegenwoordigt.

Een ander populair symbool is de zwarte kat. Zwarte katten worden vaak geassocieerd met heksen en er wordt gezegd dat ze ongeluk brengen.

Een derde populair symbool is de spin. Spinnen worden vaak geassocieerd met Halloween omdat ze te vinden zijn in webben, en er wordt ook gezegd dat ze webben kunnen spinnen die de zielen van mensen kunnen vangen.

Verkleed je voor Halloween

Een van de meest populaire dingen om te doen op Halloween is je verkleden in kostuums. Mensen dragen allerlei verschillende kostuums, van geesten en heksen tot superhelden en dieren. Er zijn geen regels als het gaat om wat je kunt dragen voor Halloween, dus wees creatief!

Enkele populaire ideeën voor Halloween kostuums zijn heksen, geesten, zombies, vampiers en superhelden. Je kunt je ook verkleden als je favoriete personage uit een film of tv-show.

Als je echt creatief wilt zijn, kun je zelfs je eigen kostuum maken. Er zijn veel online platformen die spullen in inspiratie leveren en hierbij kunnen helpen.

Stuur een kaartje met Halloween 

Een van de beste manieren om iemand op Halloween te laten zien dat je aan ze denkt, is door ze een kaartje te sturen. Je kunt allerlei soorten Halloween kaarten vinden in je plaatselijke winkel, of je kunt zelfs je eigen kaarten maken. Stuur deze een paar dagen van te voren op en de ontvanger zal met Halloween kunnen genieten van een spannende en griezelende kaart. 

Het creëren van een Halloween kaart dient duister te zijn, die past bij Halloween. Denk aan leuke figuurtjes en de boodschap mag zeker niet ontbreken. 

Enkele populaire boodschappen met Halloween zijn "Happy Halloween", "Boe!", "Have a spooky day!" en "Ik wens je een angstaanjagend leuk Halloween!" Fijne Halloween! We hopen dat je een spookachtige dag hebt!

Je kunt zelf vast en zeker nog meer variaties verzinnen. Het leuke aan een kaart sturen is dat je een combinatie kan maken met schrik en geluk. Je kunt namelijk door iemand een griezelende boodschap te sturen toch even een seconde laten schrikken en daarna een lach op het gezicht toveren. Daar draait het natuurlijk om, het contact leggen met andere mensen en samen Halloween vieren. 

Een leuke toevoeging aan de kaart is natuurlijk iets lekkers, dat je normaliter moet vragen aan de deur ;)

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Alle blogcategorieën
Bekijk deze artikelen dan ook eens