Geboortekaarten

Om een geboortekaartje te maken kies je allereerst het thema of het ontwerp van het kaartje. Daarvoor maakt het natuurlijk verschil of het een jongetje of een meisje betreft, maar er zijn ook unisex kaartjes te vinden. Op het geboortekaartje is ruimte voor een tekst. Bijvoorbeeld voor een gedicht of een wens aan het kindje. Daarnaast is er plaats voor het vermelden van de geboortedatum, het gewicht en de lengte, de namen van jouw zoon of dochter, het adres en de tijden waarop je bezoek kunt en wilt ontvangen.

Een geboortekaartje wordt verstuurd bij een heel belangrijke en bijzondere gebeurtenis in het gezin. Daarom is het prettig dat je een geboortekaartje geheel naar eigen wensen kunt ontwerpen en kunt invullen. Zo stelt de omgeving in stijl op de hoogte van de geboorte van het kind!

Geboortekaarten

Zelf een kaart in elkaar knutselen

Wanneer je creatief bezig wilt zijn, dan kun je bij de hobbywinkel al het materiaal vinden om zelf een kaart in elkaar te knutselen. Er zijn talloze sjablonen, afbeeldingen en plaatjes beschikbaar die je kunt gebruiken om de kaart een mooie uitstraling te geven. Kaarten die veel zelf worden gemaakt zijn de 3D kaarten. Maar ook borduurkaarten en Pergamano kaarten zijn nog steeds erg populair onder mensen die zelf kaarten maken.

Je kunt bijvoorbeeld opschrijven hoe je het vindt om zelf ouder te worden. Je kunt ook vertellen hoe blij je bent dat de baby er eindelijk is. En natuurlijk kun je ook een persoonlijke noot aan de ouders toevoegen. Zoiets als: "We zijn zo blij voor je en we kunnen niet wachten om je kleintje te ontmoeten!"

Ik denk dat geboortekaartjes een geweldige manier zijn om je vrienden en familie op de hoogte te stellen van de nieuwe aankomst. Maar tegelijkertijd kan het lastig zijn om erachter te komen wat je precies moet schrijven. Dus als je vastzit, onthoud dan dat persoonlijke berichten en felicitaties altijd een goed begin zijn!

Je kunt de tekst op een geboortekaartje extra speciaal maken door bijvoorbeeld een gepersonaliseerd gedicht voor de baby te schrijven. Maar je kunt ook andere gedichten en leuke verhalen voor de kleine opschrijven. Het geeft een geboortekaartje net dat beetje extra persoonlijkheid dat je nodig hebt. Ook zijn er talloze teksten online te vinden die het je eenvoudiger maken om een tekst op een geboortekaartje te schrijven.

Online kaarten maken

Vandaag de dag wordt het je heel gemakkelijk gemaakt om allerlei kaarten te maken. Online zijn er talloze mogelijkheden om een persoonlijke kaart te maken. Zo kun je er zelf een wens inschrijven, versieringen op de kaart aanbrengen, foto’s uploaden en de kaart ook direct versturen. Hallmark, Greetz en PostNL zijn 3 bedrijven waar je online kaarten kunt maken en versturen.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Alle blogcategorieën
Bekijk deze artikelen dan ook eens