Carnaval 

Carnaval is in Nederland voornamelijk bekend in de provincies onder de rivier. In Limburg en Brabant wordt Carnaval voor vele gezien als een van de mooiste weken van het gehele jaar. 

Carnaval is een feestseizoen dat plaatsvindt vóór de vastentijd. De belangrijkste gebeurtenissen vinden meestal plaats in februari of begin maart, tijdens de periode die historisch bekend staat als Vastenavond. Carnaval omvat meestal een openbare viering, inclusief evenementen zoals optochten, kostuums en straatfeesten. Mensen verkleden zich vaak of verkleden zich tijdens carnaval, en sommige vieringen bevatten elementen van een circus.

Het woord "Carnaval" is van Portugese oorsprong, van het werkwoord "carnavalesco" wat "vieren" betekent. Het festival begon als een heidense viering in het oude Rome en werd uiteindelijk door de katholieke kerk aangenomen als een manier om het einde van het winterseizoen te vieren. Het festival is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd feest, met carnavals die plaatsvinden in steden over de hele wereld.

Wat vele mensen ook doen is andere een kaart sturen die vlak voor de carnaval binnenkomt en iedereen een fijne carnaval wenst. 

Carnavalskaarten

Carnavalskaarten

Een carnavalskaart heeft een paar fijne kenmerken, zoals de kleur. De meeste kleuren die voorkomen zijn rood, geel en groen. Daarnaast zijn ook de kleuren van eigen dorpen zeer gewild, denk maar eens aan Oeteldonk, waar de kleuren wit, rood en geel centraal staan. Bij Carnaval staat vreugde, gekkigheid en veel bier centraal. Dat kun je dan ook toepassen op de carnavalskaart. 

Kaarttip: Dieren

Het maken van een eigen carnavalskaart

Het maken van een carnavalskaart is niet zeer moeilijk. Je kiest een leuke kaart uit de collectie die bij jou past. Kies uit grappige afbeeldingen, gekke teksten of blitse kleuren. Je kunt ook een kaart maken met een leuke foto van jezelf, verkleed in jouw leukste kostuum of met de kledij die in jouw stad veel wordt gedragen. Voeg dan nog een leuke tekst toe die het persoonlijk maakt en stuur het dan op. 

Je kunt ze online eenvoudig laten opsturen naar verschillende ontvangers. Je kunt ze ook allemaal zelf schrijven en op de post doen of in de brievenbus. Het is een leuke start van iedere carnavalsperiode en het is en blijft een originele manier om al je naasten een leuke carnaval te wensen. 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Alle blogcategorieën
Bekijk deze artikelen dan ook eens